Beveiliger PI ontslagen om contacten met Satudarah

Een onlangs ontslagen beveiliger van Molukse afkomst van de gevangenis in Vught heeft zijn ontslag aangevochten bij de bestuursrechter in Den Bosch. De directie van de PI stelt dat hij verboden contacten heeft ‘met mensen die voorkomen in politiedossiers en met leden van Satudarah’.

Veiligheidsrisico

Hij is ontslagen wegens ongeschiktheid, er was een veiligheidsrisico, aldus de PI Vught. De man werkte meer dan vijftien jaar als complexbeveiliger bij de PI in Vught. Er werd een onderzoek gestart omdat de directie vermoedde dat hij lid was van MC Satudarah, maar dat was niet zo. Hij had wel contacten met personen met ‘criminele antecedenten’. Daarom is de beveiliger op non-actief gesteld en later ontslagen.

Kennissenkring

Volgens de advocaat van de ontslagen man is de Molukse gemeenschap heel hecht en heeft zijn client daarmee een heel grote kennissenkring.

Een oud-medewerker die anoniem wil blijven zei tegen Omroep Brabant dat er een ander verhaal speelt: ‘De directie wilde hem sowieso weg hebben en doet er alles aan om hem kapot te maken.’

Onlangs was het bestuur van de PI onderwerp van een onderzoek van de Inspectie veiligheid en Justitie naar aanleiding van berichten in de media over onrust en gezagsproblemen.