Beveiligers Schiphol gepakt voor diefstal

De Koninklijke Marechaussee heeft deze week drie beveiligers van luchthaven Schiphol aangehouden die maandenlang reizigers zouden hebben beroofd. Het gaat om een drietal uit Alkmaar, Amsterdam en Alphen aan de Rijn in de leeftijd van 28 tot 32 jaar. Ze hebben onder meer geld en elektronica gestolen van reizigers.

De Marechaussee kwam de verdachten op het spoor nadat er een aantal aangiftes was binnengekomen van reizigers. Er zouden spullen van hen zijn gestolen op Schiphol.

In februari van dit jaar is de Marechaussee vervolgens een onderzoek gestart. Daarbij is ontdekt dat de verdachten mogelijk de goederen en het geld hebben gestolen bij de zogenoemde securitycontrole. Ze zouden vooral geld en elektronica als telefoons en tablets hebben gestolen.

‘Als de integriteit van de luchthaven in het geding is worden alle pijlen gericht op mogelijke corrupte werknemers op de luchthaven, om die rotte appels snel weg te kunnen snijden, dat is in het belang van de veiligheid en integriteit van de luchthaven’, aldus de Koninklijke Marechaussee