‘Bewaarder gevangenis omgekocht’

De politie van Rotterdam heeft woensdag een 52-jarige medewerker van gevangenis De Schie in Rotterdam aangehouden. Dat heeft het Openbaar Ministerie van Rotterdam vrijdag bekendgemaakt. Om welke gevangenis het gaat vermeldt het OM niet.

Kastje

De man wordt ervan verdacht tegen betaling onder andere telefoons de penitentiaire inrichting (PI) in te hebben gesmokkeld. Bij doorzoekingen in onder andere zijn woning en zijn kastje in de PI, zijn goederen als computers en horloges in beslag genomen.

Anabolen

Het onderzoek naar de bewaarder startte in 2014. Toen kwam er informatie binnen dat een bewaarder in een PI voor geld mobiele telefoons en anabolen de gevangenis in zou smokkelen. De afgelopen maanden is nader onderzoek gedaan. Onder andere zijn gedetineerden gehoord. Woensdag werd de man aangehouden. Na zijn aanhouding werden zijn woonhuis en een vakantiehuis doorzocht. Ook zijn kastje op zijn werkplek is doorzocht. Verder zijn in de PI alle cellen uitgekamd, op zoek naar telefoons en medicijnen.

Steekpenningen

Hij wordt formeel verdacht van het aannemen van steekpenningen onder verzwarende omstandigheden. Er wordt nog nader onderzoek gedaan naar welke gedetineerden de telefoons hebben gekregen en waarvoor die gebruikt werden. De man is vrijdag door de rechter-commissaris in bewaring gesteld.