Puzzelen met beelden en getuigen

Direct afloop van de mishandeling in de skybox van de Arena tijdens Sensation White op 8 juli waren er zes mannen en twee vrouwen in de skybox aanwezig, onder hen twee mannen die bloedvlekken hadden op hun witte shirts. Dat zegt een steward van een beveiligingsbedrijf, die in de bewuste nacht in de Arena in de buurt van de skybox aan het werk was, in een verklaring tegenover de politie. Crimesite heeft deze en andere verklaringen ingezien. 

Het moet voor de politie mogelijk zijn om met beelden van bewakingscamera’s en dit soort getuigenverklaringen een vrij nauwkeurige reconstructie van de omstandigheden te maken.

Maar conclusies trekken over de precieze toedracht van de mishandeling – en wie welke klappen of trappen uitdeelde – zal nog een heel gepuzzel zijn. Alleen in de gang buiten de skyboxen hangen camera’s. De boven aangehaalde beveiliger zegt bijvoorbeeld geen van de door hem getelde acht mensen in de box te hebben herkend.

Een andere beveiliger zegt te hebben gezien dat Badr Hari ‘een bloedvlek op de linkerkant van zijn buik had’. Een andere steward spreekt over meerdere bloedsporen. De aanwezigheid van bloedsporen op zijn kleding is misschien een verzwarende omstandigheid, maar zegt op zichzelf nog niets over de inbreng van Hari in de mishandeling. 

Daar staat tegenover dat Everink zelf wel een aantal mensen noemt die sloegen en schopten.

Een beveiliger beschrijft het vertrek van Badr Hari en Estelle Cruijff. Hij zegt Estelle te kennen als ‘vrolijk’ en ‘aardig’ maar dit keer was ze ‘gespannen’ en ‘groette ze hem niet’. Badr liep achter haar aan en zei nog snel gedag. ‘Ze maakten een gehaaste indruk’. Ze toonden zich niet als ‘standaard bezoekers’ die rustig weggaan, aldus deze getuige.

Uit de stukken blijkt dat de mishandeling moet hebben plaatsgehad tussen 03.00 en 03.15. Om 03.15 zit Koen Everink buiten de skybox op de gang. Op dat moment komen een man en een vrouw de box uit en praten korte tijd met hem. Voordat Estelle Cruijff en Badr Hari de Arena samen verlaten spreekt Cruijff alleen nog een paar minuten met de genoemde man en vrouw. Die twee laatsten keren dan terug naar het niveau van de skyboxen.

Zie ook:

‘Zo voelt een klap van een profbokser’ 

Badr Hari in de Ocean Club 

‘Lange Marokkaan op zoek naar ruzie’