Bewoners kamp tillen fiscus voor 4,6 miljoen

Tien bewoners van voormalig woonwagenkamp Vinkenslag in Maastricht hebben de belastingdienst voor 4,6 miljoen euro opgelicht, volgens het Openbaar Ministerie. Voor de rechtbank van Maastricht dient een zaak waarin tien verdachten terechtstaan voor deze fraude. De fraude bestond uit btw ontduiken bij de verkoop en aankoop van auto’s. De FIOD is ruim twee jaar druk geweest met een internationaal onderzoek: Marge genaamd.

Van 2002 tot en met 2007 kochten de verdachten duizenden auto’s van voornamelijk Duitse leasebedrijven in. Meestal waren dat Mercedessen van één of anderhalf jaar oud. Die wagens gingen voor bedragen tussen 20.000 tot 40.000 euro door naar Belgische en Italiaanse kopers.

Aan de Belastingdienst gaven de verdachten op dat de auto’s van particulieren waren gekocht waarmee voor vele honderden euro’s per deal aan btw-belasting werd ontdoken.

De officier van justitie spreekt van  ‘concurrentievervalsing ten opzichte van eerlijke autohandelaren en benadeling van de belastingbetaler’. Pas volgend jaar komt het in de zaak tot een inhoudelijke behandeling.

Zie De Limburger.