Bewoners mishandeld bij gewapende woningoverval Heerhugowaard

Bij een gewapende overval op een woning aan de Hasselaarsweg in Heerhugowaard zijn donderdagnacht twee bewoners mishandeld. De overvallers zijn nog voortvluchtig. De politie doet onderzoek en zoekt getuigen.

Donderdagnacht rond 03.00 drongen vermoedelijk vijf mannen de woning binnen terwijl de drie bewoners sliepen. De overvallers maakten de twee mannen (35 en 68) en de vrouw (69) wakker, hielden hen langere tijd vast en bedreigden hen. De mannen werden hierbij ook mishandeld. De overvallers gingen daarna met een nog onbekende buit ervandoor.

Na de melding heeft de politie in de omgeving gezocht, maar de verdachten niet meer aangetroffen. De slachtoffers zijn door ambulancepersoneel aan hun verwondingen behandeld en daarna opgevangen bij het politiebureau.

Volgens de politie is er vermoedelijk sprake van vijf daders. De mannen worden rond de 20 jaar geschat. De meesten droegen donkere kleding, maar één van de daders droeg een groen trainingspak met een zwarte streep. Zij vertrokken mogelijk in twee auto’s; een donkergekleurde Audi Q7 en een kleine donkergekleurde personenauto.

De Audi werd later teruggevonden in de Dorpsstraat in Winkel. De verdachten zijn daar mogelijk overgestapt op een donkergrijze sedan en weggereden in richting van de Westfriesedijk.

De recherche is op zoek naar getuigen.