Bewoners woning Best bedreigd, ruiten vernield en in lucht geschoten

Bewoners woning Best bedreigd, ruiten vernield en in lucht geschoten

Onbekende mannen hebben zondagnacht bewoners aan de Bernard Beekmansstraat in Best zwaar bedreigd. Daarbij schoot één van hen met een vuurwapen in de lucht en werden de ruiten van de voordeur vernield. De politie is op zoek naar de verdachten.

Klap

De bewoners van een woning aan de Bernard Beekmansstraat kregen in de loop van de nacht tot twee keer toe bezoek van vooralsnog onbekende mannen. Rond 01.00 kwam een man aan de deur van de woning en bedreigde de bewoner. Die kreeg een klap en de ruiten van zijn voordeur werden vernield. De bewoner wist zijn voordeur te sluiten en de man ging er vervolgens vandoor. Hij stapte in bij een tweede man die in een auto bij de woning zat te wachten.

Tweede incident

Rond 02.30 kwamen er twee mannen naar de woning en bedreigden de daar aanwezige mensen. Daarbij lieten zij ook een vuurwapen zien. Omdat de man die eerder bedreigd was op dat moment niet aanwezig was, vertrok het tweetal uiteindelijk weer. Buiten op straat werd wel nog eenmaal in de lucht geschoten met het vuurwapen. Niemand raakte gewond.

Vuurwerk

De politie zegt de zaak ‘zeer serieus’ te nemen en is een onderzoek opgestart. De aanleiding voor de latere incidenten ligt mogelijk in een woordenwisseling die kort na middernacht plaatsvond. De man sprak toen een groepje jongeren aan die vlak voor zijn woning vuurwerk aan het afsteken waren. Daarbij werd vanuit de jongeren ook vuurwerk richting de bewoner gegooid voordat zij er vandoor gingen. Ook hierbij raakte niemand gewond.

De politie kijkt onder andere of er bruikbare camerabeelden zijn en er is technisch onderzoek verricht. Ook is de politie op zoek naar getuigen.

Van de twee mannen is een summier signalement bekend. De eerste man heeft een slank postuur en een smal gezicht. Hij droeg een donkere trui en jeans en een petje. De andere man had een zwarte capuchon op.