Big Willem dook niet onder

Willem van Boxtel, beter bekend als Big Willem, zat naar eigen zeggen niet ondergedoken nadat hij uit de Hells Angels werd gezet. Dat zei hij vandaag tegen de Amsterdamse tv-zender AT5. De voormalige voorman van de Hells Angels werd in 2004 uit die motorclub gezet. Kijken na de break.

Het verhaal ging dat hij naar Almere was gevlucht en daar ondergedoken zat. Maar in een interview met AT5 zegt Big Willem dat hij gewoon altijd vrij is blijven rondlopen in Amsterdam. 

Begin dit jaar bleek dat Big Willem de baas is van de Amsterdamse afdeling van een nieuwe motorclub: No Surrender. Onder anderen Willem Holleeder en Dick Vrij waren betrokken bij de oprichting van het Amsterdamse chapter, hoewel dat tweetal alweer snel uit de club stapte.

In het gesprek met AT5 geeft Willem onder meer aan niet te vrezen voor conflicten met andere motorclubs. Ook  voorziet hij voorlopig geen clubhuis op Amsterdams grondgebied. 'Zo slim ben ik natuurlijk ook wel weer', stelt hij. 'Ik heb burgemeester Van der Laan een paar keer ontmoet, eigenlijk wel een sympathieke kerel. Maar het is een hele rechtlijnige man, dus ik denk niet dat het  slim is voor ons om een club hier te beginnen. Het heeft weinig zin om iets op te bouwen als je direct daarna weer weg moet.'