Bij Gibraltar: 570 kilo hasj

De Guardia Civil en de Nationale Politie in Spanje zeggen bij Gibraltar een criminele hasjorganisatie te hebben opgerold. Er is in Operatie Stasi woensdag 570 kilo hasj in beslag genomen en er zijn tien mensen aangehouden. Het onderzoek zou in januari zijn begonnen toen informatie binnenkwam over een organisatie die hasj vanuit Marokko naar Spanje bracht. Volgens de Guardia Civil was de organisatie zeer goed georganiseerd en strak geleid.

 

De organisatie had een eigen beveiliging zowel op zee als op de weg in Spanje. Bovendien werden voortdurend operaties van de ksutwacht in kaart gebracht en doorgegeven.

De 570 kilo werd in beslag genomen op het strand van El Rinconcillo bij Algeciras. Agenten zagen dat op hetzelfde moment dat een boot aan het strand aanlandde twee Toyota Landcruisers het strand opreden en mensen die zich op het strand hadden verstopt tevoorschijn kwamen en de boot begonnen uit te laden. Op dat moment grepen agenten in, alle aanwezigen zijn aangehouden. Eén agent van de Nationale politie werd bij de arrestatie aangevallen en liep verschillende verwondingen op aan zijn hoofd en raakte buiten bewustzijn. Voordat de smokkelaar zijn wapen kon pakken werd deze overmeesterd. De agent ligt ter observatie in het ziekenhuis.

De hasj was verpakt in 19 pakketten. De nationaliteit van de verdachten is niet bekend gemaakt.