Hells Angels verzamelen bij omstreden chapter

Vrijdagavond hebben zo’n honderd leden van de Hells Angels zich verzameld in het voormalige clubhuis in Potsdam, even buiten Berlijn. De politie vreesde dat de motorclub een nieuw chapter wilde oprichten, terwijl de Hells Angels in Potsdam zichzelf eerder dit jaar onder grote druk van de politie hebben opgeheven.

De politie meldt dat er prominente leden uit Berlijn bij de bijeenkomst aanwezig waren. De politie heeft daarop de hulp ingeroepen van het korps uit Berlijn. De Hells Angels verlieten het voormalige clubhuis na onderhandelingen. Dertig leden zijn door de politie gecontroleerd maar er is niemand opgepakt.

Volgens de politie zijn de Hells Angels nooit helemaal uit Potsdam verdwenen, ondanks dat het chapter officieel is opgeheven. Berlijnse leden zijn nog regelmatig in de plaats te vinden. Welke rol zij precies spelen, is volgens de politie onduidelijk.

Er gingen twee grote politieacties aan de opheffing van het chapter in Potsdam vooraf. Daarbij werd onder meer het clubhuis doorzocht. Ook na de opheffing werd in het gebouw gezocht, de politie hoopte bewijzen te vinden waaruit blijkt dat de club zich bezighoudt met drugshandel.

Lees ook:

Hells Angels Potsdam heft zichzelf op

Politie houdt druk op Duitse Hells Angels