Bijna 10 maanden cel voor Danny Mieremet

De 24-jarige Danny Mieremet (foto), wiens vader John in 2005 in Thailand werd geliquideerd, is door de rechtbank veroordeeld tot 300 dagen cel, waarvan 100 voorwaardelijk. Hij is schuldig bevonden aan zware mishandeling van een 24-jarige vrouw. Het slachtoffer brak haar jukbeen, haar onder- en bovenkaak en scheurde haar gehemelte. 

Ook werden er twee tanden uit haar mond geslagen. De vrouw heeft blijvend letsel overgehouden aan de mishandeling.

Verhaal halen

In de nacht van 16 op 17 december 2017 reed Danny Mieremet samen met zijn vriendin uit Langeveen naar Tubbergen. Reden: de vriend van het latere slachtoffer van de mishandeling, had de vrouw uit Langeveen geadviseerd haar relatie met Mieremet te verbreken, vanwege de achtergrond van Danny, zijnde de zoon van wijlen John Mieremet. Volgens RTV Oost zei Danny tijdens de inhoudelijke behandeling van de zaak: ‘Hij moest gewoon kappen met ons lastig vallen. Ik wilde gewoon lekker rollebollen met m’n meissie. Daar heeft hij niks mee te maken. Ik ging dus verhaal halen bij die gast. Die vriend had die avond gebeld en ons uitgenodigd. Maar toen we d’r waren,  deed hij niet open.’

‘Bloeien’

Als er na verloop van tijd dan toch wordt open gedaan, begint Mieremet meteen klappen uit te delen. Ook sleurt hij de vrouw aan haar badjas over straat. Hij zou haar ook hebben geschopt, terwijl ze op straat lag. Mieremet tegen de rechter: ‘Ik had niet eens gezien dat het een vrouw was. Toen ik eenmaal zag dat het een vrouw was die lag te bloeien ben ik gestopt en weggegaan.’ Ook zei Mieremet tegen de rechter dat hij zich niet alles meer kon herinneren, omdat hij voorafgaand aan de mishandeling samen met zijn vriendin twee flessen whisky achterover had geslagen. Volgens de advocaat van de verdachte had Mieremet gehandeld in een waas van frustratie, boosheid en alcohol. Of zoals hij het zelf zei: ‘Ik kwam die nacht voor haar vriend om ’t uit te praten, maar toen er niet open werd gedaan raakte ik enorm gefrustreerd. Het was niet mijn bedoeling om een vrouw te rammen.’

8500 euro

Danny Mieremet moet het slachtoffer ook bijna 8500 euro schadevergoeding betalen. De rechters namen het hem ook kwalijk dat hij de vrouw zwaargewond had achtergelaten op straat.

Barry

Barry, de andere zoon van John Mieremet, werd in 2008 in België veroordeeld tot zeven jaar cel voor onder andere deelname aan een criminele organisatie, afpersing en gijzeling. Vijf jaar later werd hij verdacht van verboden wapenbezit.

Vader John Mieremet (1960) werd in november 2005 in Thailand geliquideerd. Hij stond samen met  Sam Klepper (ook geliquideerd) bekend als het duo Spic & Span. Willem Holleeder wordt verdacht opdracht te hebben gegeven voor de moord op Mieremet senior.

Zie ook:

Jongste zoon topcrimineel staat terecht voor mishandeling

Danny Mieremet heeft het zwaar in de gevangenis