Bijna 12 ton hasj in een week gepakt in Spanje (VIDEO)

Agenten van de Spaanse Nationale Politie hebben deze week in 48 uur bijna 12.000 kilo hasj onderschept in de kustplaats La Línea de la Concepción, dichtbij Gibraltar. Er is één persoon aangehouden, aldus de politie.

Bestelbusje

De politie zegt dat op 6 januari drie agenten die na diensttijd op weg naar huis waren in de avond een bestelbusje zagen dat te zwaar beladen was. Ze alarmeerden daarop geüniformeerde collega’s. Kort daarna ging het busje sneller rijden en veroorzaakte een ongeluk. De bestuurder probeerde weg te komen. Er werd 375 kilo hasj in beslag genomen.

Bivakmuts

Op 8 januari achtervolgde de politie in La Linea een SUV met een chauffeur met een bivakmuts die een stopteken had genegeerd. De SUV bleek naar een grote garage te rijden. De chauffeur koos een goed heenkomen maar in de garage lagen 163 pakketten hasj met een totaalgewicht van 4.890 kilo. In de garage stonden ook nog acht gestolen SUV’s met dubbel kenteken. Verder nam de politie in de loods een schip, een vuurwapen en munitie en zendapparatuur in beslag.

Strand

De derde vangst was in de nacht van 9 januari nadat er bij de politie een melding was binnengekomen dat er hasj werd uitgeladen op het strand Playa de Levante. Ter plaatse trof de politie een stel auto’s en verdachten die wisten te ontkomen. 117 pakketten met hasj met een totaalgewicht van 3.500 kilo hasj bleef achter op het strand.

Daarna werd op een schip nog eens 1.663 kilo hasj gevonden.