Bijna 3 ton cocaïne gepakt in Colombia

In de Noord-Colombiaanse havenstad Cartagena is dinsdag 2.877 kilo cocaïne gepakt. De vloeibare cocaïne was opgelost in olie en zat in een elektrische transformator die had moeten worden verstuurd naar de Guatemalteekse havenstad Santo Tomas de Castilla. In Miami Beach, Florida is dinsdag 3,3 ton coke aan land gebracht door de Amerikaanse autoriteiten.

Commissie

Volgens lokale media was de 2,8 ton ook eigendom was Los Urabeños. Vanuit de hoofdstad Bogotá is deze week een speciale commissie afgereisd naar Cartagena om onderzoek te doen naar corruptie bij ambtenaren en werknemers van havenbedrijven. Vorige week week werd in Cartagena zeven ton in beslag genomen die bestemd was voor Nederland.

Drijvende coke

Vlak bij de kust van Miami Beach heeft de US Coast Guard totaal 3,3 ton coke aan land gebracht. De drugs waren de afgelopen maand op zee in de Caribbean in beslag genomen. Op 5 maart  werd op 100 kilometer zuidelijk van Jamaica 97 pakken cocaïne uit het water gevist. En op zee tussen Colombia en Honduras werd 900 kilo drijvende coke gevonden. In beide gevallen zijn vaartuigen die in de buurt waren aangehouden en werd de bemanning gearresteerd.