Bijna 30 ton vuurwerk ontdekt

In een onderzoek dat ruim twee maanden heeft geduurd, heeft de politie in totaal bijna 30 ton professioneel zwaar vuurwerk in beslag genomen. De grootste vangst werd gedaan in samenwerking met de Duitse politie. Er zijn in totaal vier verdachten aangehouden.

Op 13 augustus werd in de gemeente Mill en Sint Hubert (Brabant) door de politie ongeveer 1100 kg professioneel vuurwerk aangetroffen in een schuur. Twee broers van 20 en 24 jaar en een 29-jarige man uit Deurne werden gearresteerd naar aanleiding van deze vondst.

Tijdens doorzoekingen in woningen en schuren in de gemeente Mill en Sint Hubert en Deurne werden vervolgens onder meer drie imitatiewapens in beslag genomen waarvan nog niet duidelijk is wie de eigenaar is. Het onderzoek ging verder en dat leidde eind augustus tot de aanhouding van een 35-jarige man uit Apeldoorn. Enkele dagen later werd in een bunkercomplex in Lieren naar schatting 1200 kg professioneel vuurwerk gevonden.

In oktober kwam het onderzoek uiteindelijk uit op een drietal opslagruimtes in Duitsland. Daar werd ongeveer 27.500 kg zwaar vuurwerk aangetroffen in loodsen en zeecontainers.