Bijna 5000 planten ondergronds

In Rotterdam hebben agenten vrijdag 28 maart aan de Vlaardingweg een ondergrondse kwekerij aan met bijna 5000 wietplanten aangetroffen. De politie was op zoek omdat er vorige week informatie was binnengekomen dat er onder een bedrijfspand aan de Vlaardingweg een kwekerij zou zitten. Agenten betraden met toestemming het pand en kwamen erachter dat één van de kruipruimtes geheel dicht was gemaakt.

De vloer van het pand voel op een bepaalde plek erg warm aan en de agenten roken aan de achterzijde van het pand een sterke wietgeur. Via een luik onder een stapel pallets bleek de ondergrondse ruimte te bereiken. Daar troffen de agenten een in werking zijn de kwekerij aan, inclusief professionele apparatuur.

Uitgegraven

De kruipruimte was uitgegraven om de kwekerij te bouwen. Ook was er een betonnen vloer inclusief vloerverwarming aangelegd. Bij de ontruiming van de kwekerij werden 4858 planten vernietigd. Al het apparatuur is in beslag genomen. Na onderzoek bleek er sprake te zijn van stroomdiefstal. Een 42-jarige Rotterdammer is aangehouden.