Bijna 80.000 pillen in woning Amsterdam

Op last van de gemeente Amsterdam is woensdag een woning aan de Adingerdorphof in Amsterdam-Osdorp dichtgetimmerd. Daar trof de politie naast kleinere hoeveelheden cocaïne en heroïne ook 77.782 MDMA(xtc)-pillen aan.

Sleutelplaatsen

Het komt niet veel voor dat een woning wordt gesloten maar volgens de gemeente gaf de hoeveelheid aangetroffen middelen daar dit keer aanleiding toe. In de nacht van 6 op 7 juni deed de politie een inval in de woning en ook coffeeshop The Challenger in Amsterdam-Oudwest. Het was een actie tegen wat de politie noemt “criminele sleutelplaatsen”, waar veel personen uit de zware criminele sfeer komen.

Drie maanden

Het pand in Amsterdam-Osdorp blijft in ieder geval de komende drie maanden dicht. Als de gemeente het weer opent dan is het aan de verhuurder om te bepalen aan wie het pand zal worden verhuurd.In dezelfde nacht als waarin The Challenger en de woning aan de Adingerdorphof gecontroleerd werden viel de politie ook een voormalig café aan de Jan Evertsenstraat binnen. Ook dat pand is gesloten voor onbepaalde tijd, na de vondst van 780 gram hasj, 1852 gram wiet, 140 joints met tabak en hasj en 540 joints met tabak en wiet.