Bijna een Europees record: 6 ton cocaïne in Málaga gepakt

Agenten van de Spaanse Nationale Politie en de Guardia Civil hebben in een loods op een bedrijventerrein in Málaga woensdag zes ton cocaïne in beslag genomen. De vangst is de op één na grootste ooit in Spanje en Europa. Op volle zee bij de Canarische Eilanden is nog eens 1,4 ton gepakt.

360 miljoen

De politie en Guardia Civil hadden het bedrijventerrein Santa Teresa grotendeels afgezet met een veertigtal voertuigen zo berichten Spaanse media. De zending zat verborgen tussen lading bananen. De Spanjaarden schatten de waarde van de vangst op 360 miljoen euro. Er zijn 16 mensen aangehouden.

De drugs zat verpakt tussen de bananen. De bananen zullen worden verdeeld onder liefdadigheidsinstellingen in Málaga.

8,740 kilo

Afgelopen april pakten de Spaanse Douane en Nationale Politie 8.740 kilo cocaïne in Algeciras, ook aan de Spaanse zuidkust. Die zending was net als de huidige zending aangevoerd vanuit Colombia op het schip “Lucie Schulte”, een containerschip dat onder Singaporese vlag vaart.

In het onderzoek naar de vangst in Algeciras zijn zes mensen aangehouden, onder wie een lid van de Guardia Civil in Algeciras.

Canarische Eilanden

Door de Spaanse Nationale Politie is dinsdag na een tip van de Amerikaanse Drug Enforcement Administration (DEA) 1,4 ton cocaïne gepakt op zee, 980 zeemijlen noordoostelijk van de Canarische Eilanden. De drugs zaten op de sleepboot “Breath” met tien opvarenden, onder Moldavische vlag. De bemanning was van Turkse, Oekraïnse, Georgische en Bulgaarse nationaliteit.

Het schip was vertrokken vanuit Turkije en had de drugs bij Zuid-Amerika op volle zee aan boord genomen. De eindbestemming was een Spaanse haven.