Bijna zeven ton cocaïne gepakt

In Venezuela is deze week bijna zeven ton cocaïne in beslag genomen in de havenplaats Puerto Palúa San Félix. De drugs waren verstopt in zware machines die op het punt stonden te worden geladen met als bestemming Bilbao in Spanje. Er zijn 13 mensen aangehouden, warvan vijf in Madrid. De Spaanse politie zegt dat het vermoedelijke hoofd van de groep L.M.J. ook is gepakt. de arrestanten zijn allemaal Spaans. 

De Guardia Civil heeft 40 bankrekeningen geblokkeerd en op het bedrijventerrein van Velilla de San Antonio bij Madrid zijn dertig luxeauto’s in beslag genomen samen met juwelen, computers en onder meer 100.000 euro cash. Er is ook beslag gelegd op onroerend goed.

Volgens de Guardia Civil is het onderzoek in februari begonnen toen een tip binnenkwam opgemerkt dat hoofdverdachte L.M.J. voorbereidingen trof om zware machines naar Venezuela te verschepen meta ls doel ze weer terug te halen met coke erin verstopt.

Vervolgens is de groep in kaart gebracht en werd gezien dat er inderdaad machines van Santander naar Puerto Cabello werden verscheept. In Venezuela is ingegrepen juist voordat de lading met 6.700 kilo cocaïne weer naar Spanje zou gaan.