Bijna 100 kilo coke gepakt

De Douane heeft in de Rijnmond de afgelopen week tijdens controles bijna 100 kilo cocaïne gevonden. Het gaat om twee vangsten: 60 kilo uit Bolivia en 30 kilo (waarschijnlijk) uit Ecuador.

 

Vorige week woensdag is er zo’n 60 kilo cocaïne in beslag genomen die in twee tassen verstopt zat in een container met noten uit Bolivia en bestemd was vooreen Rotterdams bedrijf. Bij een nevenvestiging van dat bedrijf in Bodegraven werd de afgelopen nacht een poging gedaan om in te breken. Mogelijk heeft deze inbraak iets te maken heeft met de cocaïnevangst.

Een andere zending is dinsdag onderschept: ruim 30 kilo die verstopt zat in pakketten in een koelcontainer met bananen. Die container was onderweg naar een bedrijf in Antwerpen.

Het Openbaar Ministerie taxeert de waarde van de drugs op 2,5 miljoen euro. Het HARC-team, een samenwerkingsverband van douane, FIOD, Zeehavenpolitie en OM, doet een onderzoek naar de herkomst van de drugs.

Steeds meer cocaïne die in Nederland wordt ingevoerd komt uit Peru, Ecuador of Bolivia. Een kilo cocaïne kost in Ecuador momenteel rond de 2.500 euro, in Colombia is dat 3.500.