‘Binnen maand Deense chapter Satudarah’

De van oorsprong Nederlandse motorclub Satudarah heeft vergevorderde plannen om een chapter in Denemarken te openen. Als de plannen worden uitgevoerd, zou er binnen een maand een afdeling in de buurt van Kopenhagen moeten worden opgericht.

Dat meldt de Deense krant Ekstra Bladet op basis van bronnen rond de groep die een chapter in Denemarken aan het oprichten is.

Woordvoerder Henk Kuipers van Satudarah bevestigt tegen Ekstra Bladet dat de motorclub in Denemarken actief is. 'We zitten daar al een tijdje.'

In Denemarken wordt benauwd gekeken naar de ontwikkelingen rondom Satudarah in Duitsland. Voornamelijk rond het chapter in Duisburg lijkt de club zich flink te bemoeien met het conflict tussen de Hells Angels en de Bandidos. Satudarah is een bondgenoot van die laatste club.

In Denemarken liepen de spanningen tussen de Bandidos en de Hells Angels de laatste tijd ook weer flink op. De twee motorclubs hebben het conflict opgelost aan de onderhandelingstafel, maar de rust is erg broos.

Zo stapte de bekendste Deense Hells Angel over naar de Bandidos. De Denen zijn bang dat de komst van Satudarah de spanningen weer doet oplopen.

De Deense motorclubs zijn overeengekomen dat ze geen andere vergelijkbare clubs zullen tolereren in Denemarken. Wat dit betekent voor Satudarah, is nog niet duidelijk. Zowel de Hells Angels and de Bandidos willen niet reageren.

Lees ook:

Bikers: Europol waarschuwt nog één keer

Bekendste Deense Hells Angel wordt Bandido

Invallen bij Deense motorclubs

Opnieuw arrestaties Deense Hells Angels