Bioscoop-tycoon slachtoffer woningoverval

De slachtoffers van een woningoverval in Bilthoven in de nacht van zaterdag op zondag zijn bioscoopeigenaar Joachim Wolff (85) en zijn 84-jarige echtgenote. De roofovervallers verschaften zich na middernacht toegang tot de kapitale villa aan de Soestdijkseweg-Zuid.

BMW

Om hoeveel overvallers het gaat is niet bekend. De gemaskerde mannen bedreigden het echtpaar met wapens en bonden één van hen vast. Ze vertrokken met medeneming van enkele spullen in de BMW van het echtpaar, type 120, met het kenteken 1-TPK-48. Wolff en zijn vrouw raakten bij de overval niet gewond.

Helikopter

De politie kreeg rond 01.50 uur een melding van de overval. Er is een politiehelikopter ingezet maar de overvallers zijn voortvluchtig. Er is geen goed signalement van de daders te geven. Het is niet duidelijk welke taal ze spraken. Ook is niet duidelijk hoe de mannen binnenkwamen.

Bilthoven-Noord

Dr. Joachim Wolff is de zoon van Wolff-oprichter Alfred. Onder hem groeiende het familiebedrijf naar één van de grootste bioscoopondernemingen van het land, met zalen in onder meer Utrecht, Enschede en Haarlem. De villa van het echtpaar Wolff staat in het dure Bilthoven-Noord. Daar woonde ook voormalig D66-politica en minister van Staat Els Borst die in de garage bij haar woning om het leven is gebracht door onbekenden.