Beelden van bizarre liquidatie in Brussel (VIDEO)

De federale politie in België heeft dinsdag beelden verspreid van een liquidatie in Brussel-Molenbeek, ruim twee jaar geleden. Een bankovervaller werd op een kruispunt doodgeschoten door twee gemaskerde en gewapende mannen op een scooter.

Audi

De politie zegt nu – twee jaar later – op zoek te zijn naar getuigen. Het incident gebeurde op 25 september 2016 rond 21.40 in Sint-Jans-Molenbeek, op de Ninoofsesteenweg, bij het Weststation. Op de video is te zien hoe een scooter vóór een Audi A3 gaat rijden. In het midden van het kruispunt stopt de scooter. De autobestuurder ziet de twee mannen en probeert nog weg te rijden.

Verkeersongeval

De daders zijn er vandoor gegaan in de richting van de Ring. Vierhonderd meter verder, op het kruispunt met de Dilbeekstraat en de Ninoofsesteenweg, raakte de scooter betrokken bij een verkeersongeval. De bestuurder verloor het bewustzijn. De andere man carjackte een auto en sleepte zijn kompaan weg. Hij kreeg hulp van een man in een Peugeot die op dezelfde manier gemaskerd was. De bewusteloze bestuurder van de scooter werd in de Peugeot geduwd. Nadat de passagier van de scooter nog een wapen opraapte verdwenen ze.

Bankovervaller

Slachtoffer was de 35-jarige Deniz Lal uit Charleroi. Hij werd in 2009 tot vijf jaar cel veroordeeld nadat hij met anderen een bankdirecteur, diens broer en een medewerker had gegijzeld. Hij kreeg eerder vijf jaar cel voor een bankoverval. Hij was voorwaardelijk vrij.