Bizarre ontvoering in Engeland

Een groep drugsverslaafden heeft in Londen een man gegijzeld en zijn implantaten, waarin diamantjes zaten verwerkt, uit zijn mond gerukt. De man werd 17 uur vastgehouden in een crack-pand. Dat melden Britse media.

Overdosis

De twee mannelijke verdachten hadden het slachtoffer naar de flat gelokt van de vrouwelijke verdachte (foto rechts), met wie hij dacht sex te gaan hebben. Hij had 450 pond gepind om te kunnen betalen. In plaats daarvan werd hij gegijzeld en werd er £50.000 (€56.000) losgeld geeist. Als hij niet zou betalen, zou hij worden vermoord met een overdosis heroine. De spuit met de dodelijke injectie lag al klaar. Volgens de ontvoerders zou zijn dood niet worden opgemerkt door de politie, omdat die hem zou vinden, overleden aan een overdosis in een crack-pand en dus geen argwaan zou krijgen.

Inval

Toen de man aangaf niet te kunnen betalen, werden zijn tanden eruit gerukt, waarin diamantjes ter waarde van £3,000 (€3500) zaten en werd de 450 pond cash van hem afgepakt. De drie liepen tegen de lamp omdat het slachtoffer het mobiele nummer van een vriend had gegeven en zei dat ze die moesten bellen omdat hij de 50.000 pond kon regelen. De vriend waarschuwde de politie die het nummer van de ontvoerders uitpeilde en de flat binnen viel. De drie staan momenteel terecht bij de rechtbank in Southwark.