Black Jackets: new kids on the block

Een van oorsprong Duitse street gang timmert in Nederland aan de weg. De Black Jackets zijn sinds 2012 in Nederland gevestigd door acht Nederlanders. Het hoofdchapter zit in Arnhem-Klarenbeek. Elsevier besteedde dit weekend aandacht aan de club. Volgens een Facebook-pagina komen er op 18 september in KRO Reporter leden van de Black Jackets aan het woord.

Geronimo

De Black Jackets hebben relaties met het milieu van vechtsporten. De Nederlandse president Geronimo (foto) is via de vechtsport in contact gekomen met Sedat, de world-wide president van de club. Dat gebeurde na bezoeken aan vechtsport gala`s) in Duitsland. Volgens de website leven de leden van de club 'op het randje van de maatschappij (volgens de eigen normen binnen de club)'. Ze zijn, anders dan Hells Angels of Bandidos, niet erg bezig met motorfietsen. 

Forever Friends

De club is ontstaan in 1985 toen in Heidenheim an der Brenz jongeren met Turkse, Italiaanse, Joegoslavische en Duitse komaf zich verenigden. Volgens de website van de club wortelt de verbondenheid in de club in de steun die onderling gegeven werd. Er zouden nu in Duitsland ruim 2000 leden zijn. Op de achterzijde van de zwarte bomberjacks staat “Forever Friends”. De Bulldog is het symbool van de club, die staat voor trouw, kracht en vastberadenheid. De club zegt geen 'criminele groepering' te zijn. Volgens Duitse politie houden leden van de club zich in dat land bezig met drugs- en wapenhandel.

{youtube}viBJWbviul8{/youtube}