Bloedige eerste week in Mexico

In de Mexicaanse plaatsje Zitacuaro, in de westelijke deelstaat Michoacan, zijn gisteren lichamen gevonden van dertien mannen. De lichamen vertoonden tekenen van marteling en waren daarna gedood met een genadeschot. Rond vijf uur op de maandagochtend werden ze achtergelaten bij een benzinepomp aan de rand van het stadje. Onder de doden waren drie minderjarigen. Video na de break.

 

 

Naast de lijken lagen borden met daarop boodschappen voor een veronderstelde baas van een criminele organisatie. In dat deel van de Mexicaanse westkust op de grens van drie staten bevechten verschillende grote en kleine criminele groepen elkaar, waaronder het kartel La Familia de Michoacan en de semi-religieuze Tempeliers.

In Zitacuero zijn vorig jaar ook 13 federale politiemensen vermoord.

Het gaat in het gebied om de controle over een snelweg. De boodschap was gericht aan El Güero (de blonde) die verantwoordelijk is voor de controle over vijf plaatsjes langs die snelweg.

In de noordelijke stad Torreon werden dit weekend vijf afgehakte hoofden gevonden. In Torreon bevechten Los Zetas en het het Sinaloa-kartel elkaar.

{youtube}OPxtcDiNqf8{/youtube}