Blunder bij aanhouding Belgische politicus

Bij de aanhouding van Christian Van Eyken, het Vlaamse Parlementslid die gisteren werd opgepakt op verdenking van moord, is een enorme blunder gemaakt. Het aanhoudingsbevel is niet ondertekend door de onderzoeksrechter, en het parket vraagt daarom om de vrijlating van Van Eyken.

Van Eyken kan niet nog eens worden opgepakt voor hetzelfde delict, zo schrijft De Standaard. Dat wil niet zeggen dat Van Eyken niet meer veroordeeld kan worden; het Openbaar Ministerie kan de politicus nog altijd aanklagen.

Kogelwond achter het oor

Van Eyken wordt verdacht van een moord in juli 2014. Toen werd de 45-jarige Marc Dellea dood gevonden. Hij was de echtgenoot van de medewerker van Van Eyken. Dellea had een kogelwond achter zijn oor.

Uit onderzoek bleek dat Dellea en de medewerker van Van Eyken, Sylvia B. (38), op het punt stonden om te gaan scheiden. B. zou een relatie hebben met de politicus.

Bewakingscamera

Bij de moeder van B. werd een wapen gevonden met hetzelfde kaliber als waarmee Dellea is doodgeschoten. Op bewakingscamera’s die voor de flat van Dellea hangt, is te zien hoe Van Eyken en B. de flat binnenstappen kort nadat Dellea thuis is gekomen. Niet veel later verlaten Van Eyken en B. de flat weer.