Blunder in onderzoek moorden Annecy

De politie heeft na twee jaar het paspoort van de vermoorde Saad al-Hilli gevonden. Het paspoort was verdwenen, wat de speculaties rond de dood van de Brits-Iraakse man, zijn vrouw, schoonmoeder en een Franse fietser deed opdrijven. Maar nu blijkt dat het paspoort al die tijd in de jas van Al-Hilli heeft gezeten.

De jas was blijkbaar nooit goed doorzocht want het paspoort was niet eerder gevonden. Zaid al-Hilli, de broer van het slachtoffer, kreeg in juli te horen dat het paspoort was gevonden. De broer, die zelf lange tijd verdachte was in het onderzoek, twijfelt nu hoeveel andere aanwijzingen de politie nu over het hoofd heeft gezien.

Zaid al-Hilli verwijst onder meer naar sporen die zouden zijn vernietigd door politievoertuigen die over de plaats delict hebben gereden. Eerder werd ook al bekend dat dna-materiaal was vervuild door politiemensen die niet goed hadden opgelet.

Dochters overleven

In 2012 werd Saad al-Hilli met zijn vrouw en haar moeder vermoord. De auto waarin zij zaten werd met een wapen uit de jaren 30 onder vuur genomen. De dochters van het gezin overleefden de aanslag. De oudste dochter lag zwaargewond buiten de auto, de jongste was onder de rok van haar moeder gekropen en werd daar uren later door de politie gevonden.

Bij de schietpartij kwam ook een fietser om het leven. De politie gaat ervan uit dat hij een toevallige voorbijganger was.

Lees ook:

Annecy: moeder had verborgen verleden

Slachtoffer Annecy zag één moordenaar

Overlevende Annecy: fietser eerst vermoord


Zwitserse link in viervoudige moord Annecy

Spoor viervoudige moord Annecy loopt dood