BMW Endstra, Holleeder te koop

Liefhebbers opgelet: pikante auto te koop. Want deze BMW is naar verluidt ooit bereden door onder meer Willem Endstra en Willem Holleeder, en laatstelijk door een drietal dat is veroordeeld voor een schietpartij in Castricum aan Zee. Het gaat om een BMW 540i automaat (fünfter reihe) uit 1999, met een vermogen van 210 pk en een ledig gewicht van 1775 kilogram. Daarbij: bepantserd.

De ramen kunnen dus niet open. Ander nadeel is dat de acht-cilinder een respectabele kilometerstand heeft van 235.454 km en twee kleine schadeplekjes, mogelijk door ingrijpen van een arrestatieteam.

De auto is namelijk in beslag genomen nadat drie verdachten van de schietpartij in Castricum aan Zee op de A9 bij Heemskerk in deze auto werden aangehouden. Het gaat om een Irakees, en Nederlanders van Marokkaanse en Turkse komaf die vorig jaar tot lange straffen zijn veroordeeld. Bij de schietpartij werd een restauranthouder uit Amsterdam beschoten en voor dood achtergelaten, nadat de auto waarin hij zat in brand was gestoken. De man overleefde de aanslag ternauwernood.

De BMW was dus wel een voertuig dat in het criminele milieu en bij de politie nogal bekend was, en daarom wilde niet iedereen er in rijden.

Kennelijk heeft de Dienst Domeinen van het van het Ministerie van Financiën, die verkopen door de staat afwikkelt en waar inbeslaggenomen waar uiteindelijk terechtkomen, de wagen te koop aangeboden op internetveiling BVA. Het kan natuurlijk ook zijn dat de wagen al is doorverkocht.

Interesse?

Domeinen heeft toevallig nog een andere gepantserde BMW te koop staan.

Overigens staat