BMW Holleeder in Belgisch dossier (UPDATE)

Het Antwerpse federale parket heeft drie nieuwe aanhoudingen verricht in het onderzoek naar de moord op de Colombiaan Obrison Cartagena Correa (31), die in 2010 verkoold werd aangetroffen in Brasschaat. De verdachten maakten gebruik van een gepantserde BMW die ooit eigendom was van Willem Holleeder. Dat blijkt uit onderzoek van Het Nieuwsblad en Crimesite.

Verkeerscontrole

De verdachten zijn in Nederland aangehouden na een verkeerscontrole. De federale politie ging eerder al over tot de aanhouding van drie andere verdachten. Het totaal aantal verdachten op zes. Het zijn een Colombiaan, vier Nederlanders en een Antwerpenaar van Griekse origine: de 78-jarige Eleftherios Papadatos, de voormalige baas van Café Banana’s aan de Sint-Paulusplaats.

Afrekening

De federale politie vermoedt dat Obrison Cartagena Correa (31) slachtoffer werd van een afrekening in het cocaïnecircuit. Cartagena Correa zou deel hebben uitgemaakt van een strafexpeditie die door een Colombiaanse groep naar Antwerpen was gestuurd, nadat er een partij cocaïne van 200 kilo spoorloos was verdwenen.

Moszkowicz

De Colombianen streken neer in het Schipperskwartier en kidnapten vervolgens de bejaarde Griek, omdat hij de partij cocaïne zou hebben gestolen. Papadatos werd ontvoerd in een donkere, gepantserde BMW, die eerder eigendom was en Willem Holleeder. In het Belgische dossier staat dat ook Bram Moszkowicz erin gereden zou hebben.