BMW opgeblazen in Enschede (VIDEO)

In Enschede is dinsdagmorgen omstreeks 03.30 aan de Lattropbrink een BMW opgeblazen. In de omgeving raakten meerdere voertuigen beschadigd door rondvliegend glas. De politie zegt grootscheeps onderzoek te doen. Volgens Tubantia/TC houdt de ontploffing mogelijk verband met een liquidatie.

Moes

De recherche zou er rekening mee houden dat het opblazen van de BMW te maken heeft met de liquidatie van Joey Moes. Deze 24-jarige Enschedeër werd vorig jaar doodgeschoten in Enschede-Twekkelerveld. Volgens de krant zou de auto in het bezit zijn van de vrouw van Moes en haar nieuwe vriend. De politie heeft op deze informatie nog niet gereageerd.

Explosief

Door de explosie is het van het voertuig weggeblazen. Het zou kunnen gaan om een zware vuurwerkbom of een granaat of een andere explosief. Brandweer en politie hielden aanvankelijk rekening met een tweede explosief maar er werd niets aangetroffen.

Cocaïne

De moord op Joey Moes, die werd doodgeschoten in de Zonstraat in Enschede, had een achtergrond in het drugscircuit en mogelijk met rip van vier kilo amfetamine.

Vrijdag is in het naburige Almelo in een woning in de wijk Windmolenbroek 40 kilo cocaïne en 10 kilo amfetamine in beslag genomen samen met andere goederen die verband houden met drugshandel. De politie deed een inval na een tip. Een 33-jarige man uit Almelo is aangehouden. Het is niet duidelijk of er een verband bestaat tussen deze zaak en de opgeblazen BMW in Esnchede.