En weg is de BMW…

Voorlopig liggen autodieven voor in de strijd tegen de diefstal van dure auto’s. Op internet circuleren filmpjes over diefstallen van BMW’s nadat de sleutelkaart eenvoudig is gehackt. Met name in het Verenigd Koninkrijk maar ook in Nederland worden veel sleutelloze BMW’s gestolen. Een voormalig eigenaar van een BMW 1 M Coupé plaatste een filmpje op het net waarin zijn auto binnen drie minuten wordt meegenomen.

De eigenaar denkt dat de dieven via een zijruitje hebben ingebroken in de on-board diagnostics port (OBD) onder het dashboard waarna ze met een apparaat de unieke kaartcode hebben kunnen kopiëren op een blanco kaart. Het ODB kan eenvoudig met een stekker op een externe computer worden bereikt. In het filmpje van de diefstal is het overigens wel opvallend dat de dieven kennelijk de beveiligingscamera’s niet hebben kunnen hacken, hoewel ze dat wel graag wilden.

{youtube}DshK4ZXPU9o{/youtube}

Op internet staat ook een filmpje hoe een sleutelkaart moet worden geprogrammeerd. Aan de het accent van de hacker te horen zit de deskundigheid hiervoor in Oost-Europa.

{youtube}kVmPfCFFkqQ{/youtube}

De Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit erkent dat in Nederland met name de beveiliging van grote Duitse auto’s op verschillende manieren wordt gekraakt.