Politie betrapte H. bij brandende auto

Bob H. (50) is tegen de lamp gelopen omdat buurtgenoten hem met het lichaam van zijn vriendin over zijn schouder naar zijn auto hebben zien lopen. Dat kwam naar voren tijdens de zitting in de moordzaak bij de rechtbank in Utrecht. Daarna werd hij gevolgd door politie die hem betrapten toen H. zijn auto in brand stak. Via Twitter melden verslaggevers dat H. zijn vriendin wurgde met een hondenriem terwijl ze achter de computer zat.

Een vriendin van Sandra Hazeleger heeft verteld dat zij Bob H. haatte. ‘Ze noemde hem Bob The Loser. Het enige wat ze deelden, was hun bankrekening.’ Aldus RTL. 

Sandra Hazeleger kleineerde H., zegt hij zelf, soms waar de kinderen bij waren. Een psycholoog en een psychiater denken dat H. gefrustreerd was overf een vermeend gebrek aan waardering. H. zei dat Sandra een ‘fantastische moeder was’. Overigens kan een financiëel motief van de moord niet worden bewezen omdat H. er volgens de politie door de dood van zijn vriendin niet beter van zou zijn geworden.

Sandra Hazeleger en Bob H. hadden vier kinderen samen die nu hun ouders zijn kwijtgeraakt. De twee meisjes wonen nu bij haar zus, de twee jongetjes bij vrienden van Sandra. De kinderen zijn bang dat hun vader hen ook zal vermoorden, vertelde de moeder, broer en zus van Hazeleger in de rechtszaal.

De kinderen zouden worden gepest op school omdat hun vader een moordenaar is, zo meldt de verslaggever van De Telegraaf.