Bobbel in de broek leidt naar cokevangst over Duits-NL’se grens

Duitse en Nederlandse agenten hebben vrijdagavond een 27-jarige Duitser aangehouden die in zijn onderbroek ongeveer 100 gram cocaïne over de Duits-Nederlandse grens wilde smokkelen.

Controle

Vlak na 18.30 controleerden leden van het Grensoverschrijdend Politieteam (GPT) een auto met daarin twee mensen bij de afrit van de snelweg Bunde-West, vlakbij Bad Nieuweschans (Groningen). Het voertuig was via Autobahn 280 Nederland binnengekomen.

Onnatuurlijke bobbel

Bij de controle zagen agenten bij een van de inzittenden een overduidelijke onnatuurlijke bobbel in zijn kruisgedeelte. In zijn onderbroek ontdekten agenten vervolgens een zak met daarin ongeveer 100 gram cocaïne ter waarde van zo’n 8.000 euro. Daarnaast werd bij de man ongeveer zes gram MDMA aangetroffen.

De Duitser is aangehouden voor drugssmokkel en er is een strafrechtelijke procedure gestart tegen de 27-jarige wegens overtreding van de Narcoticawet.

GPT

Het Grensoverschrijdende Politieteam (GPT) Bad Nieuweschans is een samenwerking tussen de Koninklijke Marechaussee, de Federale Politiedirectoraat Hannover en de politieafdeling van Osnabrück (Nedersaksen).

Het team voert gezamenlijke patrouilles uit in het Duits-Nederlandse grensgebied om grensoverschrijdende misdrijven zoals smokkel, mensenhandel, documentfraude, drugshandel, witwassen en andere vormen van criminaliteit te bestrijden.