Boek Holleeders Onderwereld op 12 in bestsellerlijst

Het boek Holleeders Onderwereld is deze week binnengekomen op plaats 12 in de bestsellerlijst van Nederlandse boeken. Het is daarmee het best verkochte journalistieke boek van dit moment.

Het boek van van Crimesite-hoofdredacteur Wim van de Pol behandelt drie decennia uit de criminele wereld van Willem Holleeder, en van vele anderen. Van de Pol kreeg als enige journalist toegang tot het gehele dossier en tot tal van stukken uit oude en vergeten moorddossiers.

Het boek biedt een kroniek van de geschiedenis van de Amsterdamse penose. Tegelijk laat het zien dat het dossier over Willem Holleeder niet zo zwart-wit is als de afgelopen jaren in de media naar voren is gebracht.

Van de Pol:

Het is opvallend dat in Nederland veel mensen kennelijk toch méér willen weten over de figuur van Willem Holleeder. En dan meer dan alleen het platte beeld van de demonische tiran dat zijn zusters hebben geschetst, een beeld dat telkens opnieuw in de grote Nederlandse media naar voren wordt gebracht en klakkeloos is herhaald.

U kunt Holleeders Onderwereld hier bestellen.

Eerdere artikelen over het boek:

Recherche schrapte voor Holleeder ontlastende passages uit verklaringen

Vier dodelijke dreigingen op Cor van Hout

‘Meineed over Cor van Hout’s miljoenen-erfenis’