Boek ‘Kokkie’ over Martin Kok verschenen

Vandaag verschijnt het boek ‘Kokkie‘ over de geliquideerde misdaadblogger Martin Kok. Gisteravond werd het gepresenteerd in Amsterdam, waarbij het eerste exemplaar werd aangeboden aan de vader van Martin, Bruin Kok. Ook verscheen de auteur van het boek, Crimesite-redacteur Timo van der Eng, bij o.a. Jinek op tv.

De aanbieding van het eerste exemplaar was in de middeleeuwse Schreierstoren in de Amsterdamse hoerenbuurt waar Martin Kok ooit paling verkocht met zijn vader. Bruin Kok, inmiddels in de tachtig, was naar Amsterdam gekomen om het boek over zijn zoon in ontvangst te nemen.

Hier een kort fragment uit de toespraak van de auteur:

Ik denk dat Martin trots zou zijn geweest vandaag met het feit dat er een heus boek over hem is verschenen, met het feit dat we hier allemaal staan. Als ik eerlijk ben, denk ik dat het hem eigenlijk niet zo veel uitgemaakt zou hebben, wat er in het boek staat. Hij heeft stukken van het boek gelezen voordat hij werd geliquideerd en hij vond het allemaal wel best. Het enige wat ik moest aanpassen was een passage over dat hij tot over zijn oren verliefd was op een prostituee. ‘Nou, dat viel wel mee hoor. Ik vond het vooral een lekker wijf.’

(Auto)biografie

Kokkie‘ is vooral het verhaal van Martin Kok zelf, opgetekend uit zijn mond. Over hoe miljoenen guldens verdwenen uit Volendam, hoe je hoeren de gevangenis binnen krijgt, de opbrengsten van een incassotje en de klanten van zijn escortservices. Martin Kok lag na twee doden, honderden hoeren en kilo’s coke, de laatste maanden van zijn leven op ramkoers met de dood. En het kon hem geen barst schelen.

Bij AT5 en ‘Jinek‘ vertelde auteur Timo van der Eng over het boek en over Martin. Hij sprak gedurende een jaar bijna wekelijks met Kok over zijn leven. Eerst bij hem thuis, daarna in safehouses op verschillende plekken in Nederland. Kok stond op verschillende dodenlijsten, na twee mislukte aanslagen op zijn leven.

Zie ook:

Een voorproefje uit ‘Kokkie’

De laatste foto’s van Martin Kok

Het bewogen leven van Martin Kok

Boek Kokkie verschijnt volgende week