Boekhoorn voor miljoenen opgelicht

Miljardair Marcel Boekhoorn is slachtoffer geworden van een miljoenenfraude, aldus De Telegraaf. Het telecombedrijf World Teleconnect International (WTI) in Rotterdam, dat internationale telefonie voor grote bedrijven verzorgd, zou zijn leeggetrokken door de topman en de financieel directeur. WTI is op 24 mei failliet gegaan, Boekhoorn was grootaandeelhouder.

Interim-bestuurder Arie Groenendal heeft volgens de krant bij het Openbaar Ministerie in Rotterdam aangifte gedaan tegen WTI-topman Hans van H. en de financieel directeur Chris S. die zich zouden hebben verrijkt met de miljoenen die Boekhoorn in het telecombedrijf bleef pompen.

 

‘Er zijn verschrikkelijk grote bedragen verdwenen’, aldus interimbestuurder Groenendal, ‘Dit bedrijf is op een ongelooflijke manier bestolen. Een trieste zaak.’

In de aangifte is sprake van een fraude van miljoenen.

De twee ex-bestuurders zouden met lucratief voorgestelde projecten voor mobiele telefonie in Macedonië en Sardinië hun grootaandeelhouder Boekhoorn steeds weer opnieuw grote geldbedragen uit de zak hebben geklopt. Er zou volgens het duo sprake zijn van aanloopverliezen.

Of de twee (mogelijke) verdachten nog in Nederland zijn is onbekend.

Marcel Boekhoorn (1959) maakte zijn fortuin met de aan- en verkoop van Telfort.