Boete voor dragen MC-colors

Voor het eerst heeft de politie in Tilburg opgetreden om het omstreden motorclubkledingverbod in de stad te handhaven. In de nacht van zaterdag op zondag negeerde een 27-jarige Tilburger om 01.00 op de Paleisring in een t-shirt van Satudarah MC. Hij had twee weken terug al een waarschuwing gekregen. Hij liep toen in een trui van de supportclub van Satudarah. De man is aangehouden.

Getekend

Agenten hadden hem bij zijn eerste overtreding al de regels uitgelegd. Hij heeft daar ook voor getekend. Volgens de politie is dat de reden dat hij de afgelopen nacht meteen is aangehouden. De officier van justitie zal nu de hoogte van de boete gaan bepalen.

Samenscholing

Het verbod geldt zeven dagen per week van 22.00 uur tot 06.00 uur. In die periode mogen de leden van Satudarah en No Surrender zich niet in clubkleding vertonen in het centrum van Tilburg. Het verbod geldt ook tijdens evenementen. Er is in in Tilburg ook een samenscholingsverbod voor leden van motorclubs van kracht. De burgemeester van Tilburg meent dat leden van motorclubs veel bij geweldsdelicten betrokken zijn.