Boeteregen bij kickboksgala

De politie Friesland heeft een grote verkeerscontrole gehouden bij het kickboksgala van afgelopen weekend in Leeuwarden. Er zijn bijna 950 snelheidsovertreders bekeurd en 95 bestuurders met een belastingschuld liepen tegen de lamp. Er zijn twintig auto’s in beslag genomen. Dit weekend vond vechtsportevenement ‘It’s Showtime’ plaats in het WTC Expo.

Tussen drie uur ’s middags en elf uur ’s avonds waren langs de weg tussen Marssum en Leeuwarden controles. Hier reden 906 bestuurders harder dan 100 kilometer per uur en twintig automobilisten raakten hun rijbewijs kwijt. Van een bestuurder die 224 kilometer per uur reed werd de auto gevorderd.

Op de Willem Lodewijkstraat in Leeuwarden werden 39 bestuurders bekeurd in verband met overschrijding van de limiet van 50 kilometer per uur.

Er zijn achttien auto’s in beslag genomen. Eén wanbetaler had nog een schuld van 98.000 euro openstaan, zijn auto is door de politie meegenomen.

Leeuwarder burgemeester Ferd Crone heeft gezegd ongelukkig te zijn met het kickboksgala in zijn stad, dat naar Leeuwarden uitweek nadat het in Amsterdam geen lokatie had kunnen verkrijgen. Hier een eerder interview met It’s Showtime organisator Simon Ruts overr zijn problemen met Amsterdam.