Bokser sloeg jongen in Sittard dood

De 23-jarige Glenn van Haen die afgelopen weekend werd doodgeslagen in het centrum van Sittard, zou om het leven zijn gebracht door een bekende thaibokser in Limburg. De verdachte is Geoffrey P. (25) uit Sittard. Dat schrijft De Telegraaf woensdag.

 

Volgens de krant heeft P. een bekentenis afgelegd. Hij wordt verdacht van doodslag en mishandeling met de dood tot gevolg. De verdachte is bekend in de Limburgse vechtsportwereld.

Naast Geoffrey P. zijn Romero R. (25), voormalig voetballer van Fortuna Sittard, en Kevin S. (22) opgepakt. Zij zouden betrokken zijn bij de vechtpartij maar een kleinere rol hebben gespeeld.

Volgens ooggetuigen had Glenn van Haen ruzie met de daders. Hij zou bij een voetbaltoernooi van supporters van Fortuna Sittard tussen twee partijen zijn gekomen die onenigheid met elkaar hadden. Hij is toen bedreigd, een van de partijen zei dat ze hem nog wel te grazen zouden nemen.

Uit politiecijfers die in handen zijn van dagblad De Limburger is in het centrum van Sittard de afgelopen jaren buitengewoon veel geweld. Ook de burgemeester Sjraar Cox spreekt van een “onacceptabele ontwikkeling”. Volgens Cox wordt het geweld voor een groot deel veroorzaakt door rivaliserende groepen jongeren. Volgens de burgemeester is de recherche er mee bezig.