Bokskampioen vermoord bij roofoverval

De Zuid-Afrikaanse bokskampioen Corrie Sanders is bij een roofoverval in het Zuid-Afrikaanse Brits, bij Pretoria, om het leven gekomen. Sanders was zaterdag een verjaardag aan het vieren, toen het restaurant waar hij was werd overvallen. Daarbij werd de kampioen doodgeschoten. Zondagochtend overleed hij in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Volgens getuigen kwamen de overvallers schietend het restaurant binnen, waarna iedereen op de grond moest gaan liggen. Daarna moesten de gasten hun mobiele telefoons en portemonnees inleveren. 

De overvallers raakten in paniek toen er buiten het restaurant een alarm van een auto afging, schrijft een Zuid-Afrikaanse journalist op zijn blog. Daarna schoten de overvallers Sanders neer. ‘Hij probeerde niks heldhaftigs te doen, hij was gewoon op de verkeerde plaats, bij de ingang’, aldus een van de getuigen. ‘Ze raakten hem in zijn maag. Hij had ook een wond aan zijn arm. Het zou van dezelfde kogel kunnen komen, die heel zijn lichaam heeft doorboord.’ De getuige denkt dat Sanders is neergeschoten om te laten zien dat de overvallers het serieus meenden.

In 2003 werd Sanders wereldkampioen bij de boksbond WBC. Hij versloeg in de finale Wladimir Klitschko, de favoriet voor de titel. Het is de grootste prestatie van een Zuid-Afrikaanse bokser ooit.