Boliviaanse coke gepakt in Rotterdam

Zondag zijn op een haventerrein in Rotterdam drie mannen uit Albanië, Panama en Leiderdorp aangehouden. Ze zijn woensdag door de rechter-commissaris in Rotterdam voor 14 dagen langer vastgezet op verdenking van de betrokkenheid bij de invoer van 130 kilo cocaïne.

Uithalers

Het Openbaar Ministerie heeft deze informatie donderdag naar buiten gebracht. De arrestanten zijn “uithalers” die de drugs ongemerkt uit een container hadden moeten halen. De drie mannen, in de leeftijd van 35 en 36, hadden inbrekerswerktuigen in hun auto. De auto had valse kentekenplaten. Het onderzoek is in handen van het HARC-team, een samenwerkingsverband van Douane, Zeehavenpolitie en FIOD.

Sesamzaad

Op datzelfde terrein was vrijdag door de Douane 130 kilo cocaïne in een container ontdekt. Het zat in pakketten van elk een kilo in vijf sporttassen in een container met sesamzaad die oorspronkelijk uit Bolivia kwam. De container was in Zuid-Amerika in Panama geladen aan boord van een zeeschip. Onderzocht wordt nog of de mannen deze partij cocaïne kwamen ophalen. Het Openbaar Ministerie schat de groothandelswaarde van de zending op zo’n 4,5 miljoen euro.