Bolletjes met vloeibare coke op Schiphol

De Koninklijke Marechaussee op Schiphol heeft geconstateerd dat het aantal bolletjesslikkers met vloeibare cocaïne toeneemt. Sinds maart 2010 werden er bijna vijftig opgepakt. De nieuwe smokkelmethode is gevaarlijker dan het slikken van ouderwetse bolletjes, maar toch wint het aan populariteit. Dat meldt de NOS. Afgelopen woensdag werd een man met vloeibare cocaïne in zijn maag aangehouden op Schiphol. Hij is de 49ste die is aangehouden nadat het fenomeen werd ontdekt.

‘We hadden al aanwijzingen dat er op deze manier gesmokkeld werd, maar uiteindelijk hebben we het met de bodyscan vastgesteld’, zegt brigadecommandant Roland Scheltes tegen de NOS. ‘Het ziet er op de scan anders uit dan reguliere bolletjes, dus de röntgentechnici hebben er zeker aan moeten wennen. Maar nu is het net zo zichbaar als de ouderwetse bolletjes in vaste vorm.’

Dus waarom dit fenomeen zich voordoet is niet duidelijk.

Het gezondheidsrisico van deze methode is wel veel groter. Als een bolletje knapt wordt de cocaïne veel sneller in het bloed opgenomen dan bij coke in droge vorm, waardoor de kans op een overdosis veel groter is.

Zie NOS.