Bolletjesleed: Venezuela, Peru en DR

Het was weer een drukke week voor de bolletjesslikkers en andere mulas (lastdieren), die maar blijven komen. Autoriteiten in verschillende landen hielden afgelopen week opnieuw Nederlanders aan. In Venezuela was het twee keer raak. Tijdens een politiecontrole op een doorgaande route bij de stad San Cristobal werd woensdag een Nederlander opgepakt met 70 bolletjes cocaïne in zijn tas. Op vliegveld Maiqetía bij Caracas bleken twee Nederlanders 17 kilo in hun koffer te hebben verstopt. Ze hadden het plan aan het begin van de week door te vliegen naar naar Portugal. 

 

Op het toeristenvliegveld van Punta Cana, in de Dominicaanse Republiek wilde een Dominicaanse reiziger (foto) met 53 bolletjes wit vlucht 663 van Martinair naar Amsterdam pakken. Hij eindigde voorlopig in het ziekenhuis, zijn toestand is stabiel.

En in Lima, de hoofdstad van Peru, pakte de politie deze week een Spaanse man (38) met 12,5 kilo cocaïne in zijn koffer, twee Peruaanse bolletjesslikkers (27 en 32 jaar) met ieder 1,5 kilo en een 22-jarige Nederlander, ook met 1,5 kilo aan bolletjes.