Bomaanslag trof verkeerde woonboot

De bomaanslag op een woonboot in Wormer, waarbij in april één persoon om het leven kwam, trof de verkeerde woonboot. De dader wilde wraak nemen op een andere man. Dat meldt het Openbaar Ministerie op een pro-formazitting. De verdachte had eigenlijk een man die zijn zusje had misbruikt als doelwit voor ogen.

Dat doelwit woont op een boot in de buurt van de woonboot die werd getroffen. Het OM benadrukt dat nooit is bewezen dat de man die het eigenlijke doelwit was, misbruik heeft gepleegd. De zaak werd destijds volgens het OM ‘al op het politiebureau geseponeerd’.

Verdachte is scheikundige

Bij de aanslag kwam de 53-jarige Frenk Roemahroeson om het leven. Zijn vriendin raakte zwaargewond. De politie kwam de verdachte, de 26-jarige Milo G., op het spoor door tips van de vriendin; zij zag voor de aanslag een aantal keer een man in de buurt liep.

G. heeft geen verklaring afgelegd, maar hij heeft wel tegen een vriend gezegd dat hij een aanslag wilde plegen op ‘die man van zijn zusje’. Het OM onderzoekt sporen die de man in verband moeten brengen met de aanslag. Hij is scheikundige en kon zelf explosieven maken.

De zaak gaat 23 oktober verder.