‘Bonnie en Clyde’ bekennen rooftocht

De ‘Nederlandse Bonnie en Clyde’, Marcos van der P. (25) en Enise B. (19),  hebben hun stilzwijgen doorbroken en hebben toegegeven dat ze in februari van dit jaar rovend door Nederland zijn getrokken. Dat hebben hun advocaten en het Openbaar Ministerie (OM) aan het AD bevestigd.

Het duo heeft een hele tijd geen verklaring af willen leggen over wat ze gedaan hadden. Advocaat van Enise B., Peter Plasman, laat in het dagblad weten dat zijn cliënt dit heeft gedaan om eerst even tot rust te komen.

‘Bovendien zat ze een tijd lang vast in Duitsland en waren we in afwachting van het dossier’, zegt Plasman. Wat B. precies heeft verklaard en wat precies haar rol is geweest, wil Plasman niet zeggen. Als de twee verdachten voor de rechter komen, zal er meer duidelijk worden.

Feiten

Plasman zegt wel dat de bekentenis van B. niet wil zeggen dat ze het eens is met hoe het Openbaar Ministerie (OM) de feiten nu juridisch aanduidt. Ze wordt namelijk onder meer verdacht van een poging tot moord en een poging tot doodslag. ‘De Juridische uitleg van wat ze heeft gedaan staat zeker nog ter discussie’, laat Plasman weten.

Lees ook:

Alle geweld tweetal op een rij

Voortvluchtig duo aangehouden (UPDATE)