Borst-verdachte krijgt 8 maanden in België

De man die wordt verdacht van de moord of doodslag op oud-minister Els Borst is in België veroordeeld tot acht maanden cel. Dat heeft zijn advocaat bevestigd aan het Algemeen Dagblad. Enkele maanden voor de dood van Borst is hij aangehouden bij de Israëlische ambassade in Brussel.

Instelling

Dat was in oktober 2013. Hij was in verwarde toestand en had twee messen bij zich. Ook vond de politie een brief waarin hij had geschreven bang te zijn voor een aanslag. De Brusselse onderzoeksrechter plaatste hem in een psychiatrische instelling. Eind 2013 vertrok hij daar, kort voor zijn termijn voorbij was.

Zus

Van U. zit momenteel vast in de PI Scheveningen. Hij zou oud-minister van Volksgezondheid Borst in februari 2014 in de garage bij haar woning in Bilthoven hebben gedood. Van U. bracht in januari 2015 zijn zus om het leven. Van U. kwam pas in januari 2015 in het vizier als verdachte van de moord op Borst, omdat dna-materiaal op de plaats delict overeen kwam met dna dat is gevonden na de moord op de zus van Van U. in haar woning in Rotterdam.

Alle berichten over Van U.