40 auto’s in beslag genomen in Den Bosch

In Den Bosch heeft de politie 40 dure auto’s in beslag genomen tijdens een gezamenlijke actie met de Belastingdienst, de gemeente en het Openbaar Ministerie. De actie was gericht op een autoverhuurbedrijf aan de Uilenwaard. Op verschillende locaties in de stad zijn ook waardevolle spullen in beslag genomen.

Kluis

De auto’s zijn afgesleept om openstaande belastingschulden te innen, aldus de politie. Het gaat onder meer om auto’s van de merken Mercedes, BMW en Porsche. Daarnaast werd door de Belastingdienst beslag gelegd op goederen uit een kluis, waaronder sieraden, en ruim 20.000 euro aan contanten. Tientallen medewerkers van de politie, gemeente, Openbaar Ministerie de Belastingdienst waren betrokken. Er waren ook invallen in vijf huizen van mensen die banden hebben met het autoverhuurbedrijf.

De gemeente heeft bij controles verschillende misstanden geconstateerd. Zo was er op één locatie sprake van illegale bewoning en op andere adressen stonden personen ingeschreven die daar in werkelijkheid helemaal niet bleken te wonen. De precieze waarde van alle inbeslaggenomen spullen wordt nog verder geïnventariseerd.

Signalen

Eerder kwamen bij de Belastingdienst signalen binnen dat het bedrijf mogelijk betrokken is bij het witwassen van geld dat verdiend is met de teelt en handel in wiet en de productie en handel in synthetische drugs.

De politie richt zich in heel Nederland vaker op de autoverhuur-sector omdat bedrijven daar soms nauw betrokken zijn bij zware criminaliteit.