Botresten in Spanje zijn van Nederlander

De botresten die in juni in Spanje zijn gevonden, zijn van de vermiste Nederlander Martin Verfondern. Dat heeft forensisch onderzoek uitgewezen, meldt het Spaanse blad El Pais. Verfondern werd sinds 19 januari 2010  vermist. De botten werden in juni gevonden in een naaldbos, vlak nadat de Guardia Civil de jeep van de Nederlander toevallig had gevonden.

De auto was volledig uitgebrand en stond in een afgelegen gebied. Rond de jeep werden persoonlijke eigendommen, zoals kledingstukken en een laptop, en menselijke resten gevonden. Het gaat onder meer om een schedel en andere botten. Volgens El Pais was de schedel vrijwel intact, maar lag de rest van het lichaam uit elkaar.

Ook waren er sporen van een kampvuur. Het is nog niet duidelijk of Verfondern door een misdrijf om het leven is gekomen. Voor zijn vrouw staat dat wel vast. Zij zegt dat hij ruzie had met de buren over een stuk grond. 

Toen Verfondern in 2010 verdween, woonde hij tien jaar in Santoalla in Galicië. Hij was destijds 51 jaar en hij had daar een boerderij.