Bouwbedrijf Midreth gaat failliet

Het Parool meldt vandaag dat bouwbedrijf Midreth op het punt staat failliet te gaan. Daarmee is de nieuwbouw van het Stedelijk Museum stil komen te liggen omdat Midreth de hoofdaannemer is. Midreth kan de rekeningen van de onderaannemers  niet meer voldoen. Bij Midreth uit Mijdrecht waar de grote man Joop Leliveld aan het roer stond, heeft Rabobank de leiding overgenomen. Midreth is in verschillende publicaties in verband gebracht met de geliquideerde Wim Endstra.

  Zo schreef Vrij Nederland vorig jaar dat Midreth huisaannemer was van Endstra en schreef ook over verdergaande zakelijke contacten tussen Midreth en Endstra, onder meer via een trustkantoor in Liechtenstein.

Midreth was onder meer betrokken bij het Utrechtse voetbalstadion Galgenwaard, de vakantiewoningen langs de A2 bij Vinkeveen, het MegaSport-complex van de geliquideerde broers Driesen en de Seaport Marina in IJmuiden.

Midreth was ook betrokken bij de verbouw van het ABN-AMRO-gebouw aan het Amsterdamse Rembrandtplein in opdracht van de Kroonenberggroep.

Het Parool schrijft ‘vandaag’ mogelijk de faillissementsaanvraag wordt gedaan.

Interessant vraag is wat de achtergrond van het faillissement precies in is gelegen. Vaststaat dat in het afpersingsdossier van Willem Holleeder het eerder genoemde trustkantoor is bezocht door de recherche. Of er strafrechterlijk onderzoek heeft gelopen, of nog steeds loopt, naar transacties van Midreth.