Brabander (20) vrijgelaten in Vietnam

De 20-jarige Tim Valk uit Loon op Zand (Brabant) is weer thuis na een aantal weken in Vietnam in de cel gezeten te hebben. Tim Valk raakte op 2 augustus van dit jaar betrokken bij een dodelijk ongeluk op het eiland Phu Quoc in Vietnam en zat sindsdien vast. Bij dat ongeluk kwam een 51-jarige man om het leven.

Door @Michael de Hoogh 

Geert Wijtvliet, oom van Tim en woordvoerder van de familie is blij dat zijn neefje weer in Nederland is. 'We hoorden donderdag dat hij vrijgelaten was. Het bericht kon pas naar buiten zodra hij in het vliegtuig terug zat', zegt de opgeluchte Wijtvliet.

De nabestaanden van het Vietnamese slachtoffer hebben de aanklacht tegen de 20-jarige Tim Valk vorige week ingetrokken omdat ze met de familie van Tim een overeenstemming hadden bereikt over een zogenoemde 'schadevergoeding'. Over de hoogte van het betaalde bedrag is niets bekend.

De zaak tegen Tim Valk is nu helemaal afgedaan en de Brabander kan weer proberen zijn leven op te pakken in Nederland.

Over wat er precies op die fatale dag in augustus gebeurde, verklaarde de vriend van Tim, met wie hij samen in Vietnam was, eerder al het volgende: ‘We reden door een eenrichtingsstraat. Die straat was zeker niet breder dan 3 á 4 meter breed. Ik reed voorop en zag een motorrijder aankomen. Een spookrijder dus. Ik kon nog net voor die motor aan de kant en schrok van de situatie. Een aantal seconden later keek ik achterom waar Tim was, maar ik zag hem niet meer. Vanaf dat moment kreeg ik al een onbehaaglijk gevoel. Ik ben meteen omgedraaid en teruggereden. Het was hooguit honderd meter en daar zag ik allemaal mensen op straat om een man heen staan, die op de grond lag. De man bloedde hevig en had een hoofdwond. Verderop zag ik ook Tim liggen en toen wist ik al genoeg.’